Toen ik de eerst keer het idee hoorde van een kledingparty moest ik wel even nadenken en denken aan vroeger. Ik was een jaar of 10 en er werden ook dit soort party’s gegeven, kleding, tuppeware, lichamelijke verzorging, make-up noem het maar op. Als pubber vind je dit maar helemaal niks. Iedereen in een kringetje met een kopje thee. Bleah En altijd kom je wel met iets thuis!… In de loop der tijd is er een hoop veranderd. Zoals bijvoorbeeld het online shoppen. Dus dacht ik wellicht zijn de kledingparty’s dan wel heel erg leuk.

Na onze tweede keer inkopen zijn we er toch aan begonnen om op locatie onze eerste kledingparty te plannen. Alles hadden we klaar gezet, mooi gevulde rekken, hapjes, drankjes, eigen gemaakte cupcakejes. En dan afwachten wat er gaat komen.
Muziekje op de achtergrond, goede verlichting, goede spiegels en een lach van oor tot oor. Want zenuwachtig waren we wel.

Want ja wie zijn wij?
Wat verkopen wij?
Waarom bij ons en niet ergens anders?

Een klein half uurtje later toen iedereen was gearriveerd gingen we onze presentatie geven, wie zij zijn, wat we verkopen en waarom bij ons. Maar al voor wij klaar waren hadden de eerst klanten al in gedachte wat ze wilde hebben, al voor we klaar waren met ons verhaaltje waren de eerste musthaves al veilig gesteld. Wat was dit leuk!!!
Door deze geweldige eerste groep smaakte dat naar meer en naar verbeteringen. Maar ook hierdoor konden wij onze inkopen aanpassen op de vraag van onze klanten en aan het seizoen.

De klantenservice vinden wij erg belangrijk want wat heb je er aan als er onverhoopt toch iets kapot gaat en er word niks aan gedaan. Bij ons wel, geen probleem je ontvangt gewoon een nieuwe, want naast klantvriendelijkheid en goed service vinden wij kwaliteit ook erg belangrijk. Met als gevolg dat wij nu ongeveer 12 party’s per jaar geven met onze collectie.

De sfeer van onze eerste kledingparty was erg duidelijk. Het was gezellig, er werd gekletst, gelachen en er waren hapjes en drankjes. Alleen al daarom was het een gezellige avond. Dat je die dan ook nog eens nuttig hebt besteed, is een mooie bijkomstigheid. De diversiteit van de aanwezigen maakt het ook heel bijzonder. De één heeft zonen, de ander dochters, en de volgende allebei. De ander is vrijgezel of net getrouwd, de een woont thuis of de ander net op zichzelf, noem maar op. Dat maakt het grappig om de oeh’s en aah’s te horen van elkaar. Het viel ook op dat iedereen een andere smaak heeft. De één gaat meer voor felle kleuren en oranje, de volgende voor printjes, en de derde voor de jurkje. Je krijgt ook direct feedback, als je twijfelt tussen twee kledingstukken is er altijd wel iemand die je kan adviseren.

Een ander voordeel van een kledingparty is dat je de kleding toch even kan voelen, zien en ruiken. Met kleuren kan dat op een foto toch ook net iets afwijken dan in het echt. Of komt een bepaalde print gewoon anders over. Mijn favorieten online konden in werkelijkheid er dus heel anders uit zien. Daarom proberen wij ook onze foto’s online zo goed mogeijk te maken.

Aan ons vervolgens de taak om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk gekocht werd van onze collectie. want word er niiet gekocht dat betekend dat wij geen goede collectie hebben geselecteerd. Na lang twijfelen, tussendoor even een hapje eten, en dan nog een keer kijken, word er dan het eerst item verkocht! WOW wat een heerlijk gevoel.

Om terug te komen op de vraag in de titel; nee kledingparty’s zijn alles behalve ouderwets. Het is gewoon gezellige avond met je vriendinnen, zussen, buren, collega’s. De kleding is exclusief en het zijn echte musthaves voor leuke prijsjes. Daarnaast is het erg gezellig.

Bedankt lieve schatten dat jullie elke keer weer bij ons komen !

Eén gedachte over “ Zijn kledingparty’s ouderwets?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.