We hebben de zomerse festivals achter ons gelaten en focussen ons nu volledig op die ene perfecte jurkje voor de maand december. En geloof me, dit kan een hele zoektocht zijn. Want wat voor soort jurk staat jou nou perfect en welke feestjurk past dan ook nog eens bij jouw figuur? Je moet er tenslotte wel tip top uit zien én je comfy voelen in je outfit. Goed nieuws, wij hebben dit voor jou uitgezocht én gevonden waar jij al die jaren naar op zoek was!

De perfecte zwarte feestjurk

De weg naar een de “(little) black dress” die ook nog eens perfect zit kan heel lang zijn. Eigenlijk moet je jezelf eens afvragen: Welke lichaamsbouw heb ik? Ja dat klinkt raar maar is wel heel belangrijk, want als je weet wat voor lichaamstype je hebt, wordt het vinden van een perfecte jurk een stuk gemakkelijker. Er zijn namelijk allerlei soorten lichaamsvormen, waarvan er vijf het meest voorkomend zijn: een appelfiguur, een zandloper figuur, een peerfiguur, een bokaal figuur en een pilaar figuur. Waarschijnlijk heb je er ooit wel eens van gehoord, maar wat het precies inhoudt én welke jurk dan perfect is voor jou, gaan wij je vertellen.

1. De feestjurk voor een appel figuur

De dames die een appel zijn, hebben vaak een wat rondere vorm waarbij het zwaartepunt ligt rond de taille. Maar daarentegen zijn je benen prima in shape, dus hier mag je trots op zijn! Een bekende appel zijn bijvoorbeel Adele en Drew Barrymore. Hieronder volgen een aantal DO’s voor een appel figuur:


 • Ga bijvoorbeeld voor een met een plooi in de taille, zodat je hiermee je taille een beetje verdoezeld
 • Kies voor ingetogen kleuren (bijvoorbeeld zwart!)
 • A-lijn jurk kan prima
 • Laat je jurk aansluiten op het slankste deel van je lichaam, zodat je hier de aandacht op zet
 • Soepele materialen
 • Hakken (om die slanke benen extra op te laten vallen)

2. Jurken voor een zandloper figuur

Een slanke taille, volle borsten en bredere heupen… Dit zijn de kenmerken van een zandloper. Dit is voor velen HET perfecte figuur, maar zelfs de meiden die een zandloper figuur hebben voelen zich af en toe onzeker. Celebs met een zandloper figuur zijn bijvoorbeeld Scarlett Johanssen en Salma Hayek. De DO’s voor een zandloper zijn:

 • Voor dit figuur zijn allerlei jurkjes perfect! (met name jurkjes die onder de borst goed aansluiten, zodat dit de borsten lift)
 • Luchtige stoffen, hoe zwieriger, hoe beter
 • Vierkante halzen of V-halzen
 • Kleine prints

3. De perfecte jurk voor een bokaal figuur (jurk voor brede schouders)


Een bokaal is vaak wat voller aan de bovenkant, maar heeft een slanke taille en slanke benen. Dus heb jij volle borsten, brede schouders, maar ben je juist slank aan de onderkant? Dan kom jij in de buurt van een bokaal! Zoek je een jurkje voor kerst? Dan zijn zwarte kerstjurkjes met een V-hals super flatterend voor jouw figuur. De aandacht gaat zo naar jouw decolleté in plaats van naar je schouders. Celebrities met een bokaal figuur zijn onder andere Julia Roberts en Renee Zellweger. What to wear als je een bokaal bent? Bekijk de DO’s:

 • Jurken met een print
 • Jurken met een v-hals, deze maken jouw schouders minder breed
 • Schoenen met een brede hak

4. Jurken voor een pilaar of recht figuur

De kenmerken van een pilaar zijn: een recht bovenlichaam, lange benen en slanke heupen. Je lichaam is prima in proportie, maar af en toe kan het lastig zijn om jurkjes op een vrouwelijke manier te dragen. Bekende vrouwen met een recht figuur zijn Gwyneth Paltrow en Nicole Kidman. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om er toch perfect uit te zien:

 • Een hartvormige hals (alles komt hierdoor wat meer in proportie)
 • Taille creëren, door bijvoorbeeld een riempje
 • Jurken met een zandlopersilhouet
 • Draag grotere prints
 • Pumps, lange laarzen of enkel laarsjes

5. Jurken voor een peer figuur

Bij een vrouw met een peer figuur zijn de heupen breder dan de schouders. De taille is vrij smal vergeleken met de schouders en heupen, waarbij de billen en bovenbenen juist wat voller zijn. Het ‘probleem gebied’ zijn dan ook de heupen, bovenbenen en billen. Een Beyoncé en een Kim Kardashians zijn bekende peertjes. Al zou je soms denken dat zij beiden een zandloper figuur hebben. Dit komt omdat zijn de juiste stylistes om hun heen hebben. Dus heb jij geen stylist die jou elke dag stijladvies geeft? Hier zijn onze tips:

 • Draag een jurk met bijvoorbeeld schoudervulling, zo breng je balans tussen schouders en heupen
 • Een jurk dragen waarbij het rokgedeelte een effen kleur is (het liefst donker) en het  bovenste gedeelte een print heeft
 • Jurk met een V-hals
 • Jurk met een wijd uitlopende onderkant
 • Hoge hakken, hierdoor creëer je lange slanke benen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.